Testbericht

bericht delen via:

Het KNMI heeft code rood uitgegeven in Noord-Holland, Flevoland, Friesland en het IJsselmeergebied. Die provincies krijgen door storm Poly met zeer zware windstoten te maken. Weggebruikers wordt geadviseerd om hun reis uit te stellen als dat mogelijk is.
Volg de laatste ontwikkelingen rondom de storm in ons liveblog

Met dit zwaarste weeralarm dat het KNMI kan uitgeven, waarschuwt het instituut voor een weersituatie met zoveel schade, letsel en overlast dat die de maatschappij kan ontwrichten.

Dat het KNMI het weeralarm heeft uitgegeven, heeft te maken met de zware windstoten die Poly met zich meebrengt. In de provincies kunnen windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur voorkomen. “Hierdoor kunnen aanzienlijke schade en zeer gevaarlijke situaties ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen”, meldt het weerinstituut.

Het KNMI waarschuwde eerder nog met code oranje in een deel van het land. Die waarschuwing geldt nu nog steeds voor Zuid-Holland, Groningen, Drenthe en Overijssel. In Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland en Limburg geldt code geel. Daar kunnen windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur voorkomen.